Välkommen till
abc Karriär & Kompetens ab

Coachande samtal för karriär- och kompetensutveckling

"Det är bättre att lära människor att använda ett fiskespö än att ge dem fisk"

Händer det att du coachar medarbetare som behöver stöd för karriär- och kompetensutveckling – eller chefer som behöver råd om hur de ska coacha sina medarbetare?

Det kan handla om frågor som

  • Jag har svårt att hitta glädjen i jobbet. Det är något som skaver men jag vet inte vad det är eller vad jag ska göra.
  • Jag vet inte om jag ska söka chefstjänsten – är det ett bra sätt att använda mig och min kompetens?
  • Jag behöver ompröva min karriär, ska jag verkligen fortsätta så här? Vilket blir mitt nästa steg?
  • Jag mår inte bra av jobbet – på väg in i väggen eller tillbaka efter rehabilitering – vad kan jag göra för att ändra något inom ramen för min nuvarande tjänst eller på den här arbetsplatsen?
  • Jag ska hålla utvecklingssamtal med en av mina medarbetare som jag tycker behöver förnya sin förståelse för sitt uppdrag och sin kompetens. Det har ju hänt en hel del sedan hon började här för 15 år sedan. Hur kan jag få henne att ta initiativ till utveckling?
  • Vi ska genomföra en omorganisation. Hur kan jag hjälpa mina medarbetare att hjälpa sig själva med att bli klara över vad de vill, så att de söker sig till rätt jobb i den nya organisation, ett jobb som matchar deras kompetens och drivkrafter?

Att erbjuda medarbetare och chefer karriär- och kompetensutveckling har många positiva värden.

För medarbetaren handlar det om att känna sig trygg med att man gör ett bra jobb och att få lagom mycket utmaning i arbetet – varken blir ”burned out” eller ”bored out”.

För arbetsgivaren handlar det om att få till en lagom stor rörlighet; för hög rörlighet leder till dyrbara rekryteringar och svårigheter att klara kompetensen, för låg rörlighet leder till att verksamheten inte kan ställa om vid förändringar i tillräcklig grad.

 

”Det handlar om att tända en eld inte fylla en hink”

Vi erbjuder en halv dags utbildning för HR-specialister och/eller chefer. I utbildningen ingår ett antal verktyg (övningar och arbetsmaterial) som man kan använda för att en individ ska få struktur och analysera sitt nuläge, öka insikt om egna drivkrafter samt finna lösningar och planera för handling.  Under utbildningen för vi för dialog om förhållningssätt och utmaningar kopplade till olika coachningssituationer och du får pröva något av verktygen.

Karriär&Kompetens har lång erfarenhet av att jobba med livs- och karriärutveckling och nu vill vi dela med oss av våra erfarenheter och verktyg. Vi har genomfört över tusen livs- och karriärutvecklingsprogram för enskilda individer och utbildat över 200 internkonsulter i vår metodik för livs- och karriärutveckling.

Under hösten 2011 köpte Regeringskansliet utbildningen ”Coachande samtal för kompetens- och karriärutveckling” för ett 40-tal HR-specialister.

”Tack för ett jättebra seminarium. Jag uppskattar framförallt verktygen och hoppas på att snabbt få möjlighet att prova dem :-)”

Så här säger en deltagare som har gått vårt öppna program:
Tack för en fantastisk utbildning! Redan dagen efter utbildningen fick jag stor användning av det jag lärde mig under utbildningen och känner mig övertygad att det kommer att fortsätta så. Det var överraskande enkelt att komma in i tänket och materialet är användarvänligt. Kursledaren var väldigt engagerad och kompetent och gav många konkreta och användbara tips.

Skräddarsydd utbildning
Vi ger dig gärna en offert och skräddarsyr utbildningar för grupper mellan 4-12 deltagare.

Vill du veta mer? Ring Maria Winsnes på 08-41029402